OFİS TASARIMINDA “AKUSTİK” İLE SES VERİMLİLİĞİ SAĞLANIYOR!

OFİS TASARIMINDA “AKUSTİK” İLE SES VERİMLİLİĞİ SAĞLANIYOR!

Ofislerde rahatsız edici gürültü her türlü kaynaktan gelebilir: klima, rahatsız edici zil sesleri, trafik, yakınlardaki inşaat ve özellikle diğer kişilerin sesleri gürültü kirliliğini oluşturuyor.
Fales Hipertansiyon, uyku bozuklukları, kardiyovasküler hastalık, bozulmuş biliş ve sinirlenmenin ortak noktası nedir? Hepsi, etrafımızdaki çok fazla gürültünün olası sonuçlarıdır. Birçok insan gürültüden şikayet eder, ancak daha azı bunun ne kadar zararlı olabileceğinin farkındadır. Anlaşılan, işitme kaybı ve kulak çınlaması gibi rahatsızlıklar endişelenmemiz gereken tek şey değil. Gürültünün sağlık üzerindeki işitsel olmayan etkilerine dair kanıtlar da artıyor.
Fales Akustik Çözümler Marka Yöneticisi Gülden Şenolan, “Günümüz ofis çalışanlarının yaklaşık yüzde 70’i işyerlerindeki hacimden olumsuz etkileniyor. Bir kez kaybolduğunda, konsantrasyonunun tamamen iyileşmesi birkaç dakika sürebiliyor. Bu stres çoğu zaman bu, daha fazla stres ve daha az üretkenlik ile birlikte uzun vadede daha düşük moral ve daha yüksek ciro ile sonuçlanıyor. Bir alanın çok sessiz olması mümkün olsa da toplam sessizlik de yüksek ortam gürültüsü kadar dikkat dağıtıcı olabilir dolayısıyla örneğin ofisler için genellikle mümkün olduğu kadar düşük bir ses seviyesi için çaba gösteriyoruz. Yaklaşık 45 dB’lik bir ortam hacmini hedefliyoruz. Ofislerde geleneksel tasarımın dışına çıkarak, personelin ayrılıp işbirlikçi olarak birlikte çalışması için alanlar ve sessiz bölgeler oluşturabiliyoruz. Ayrıca işbirliği halinde çalışma alanlarında da hacim akustiği ile verimli çalışma ortamını Fales Akustik Çözümler olarak sağlıyoruz” dedi.
OFİS TASARIMINIZDA AKUSTİĞİN KONTROLÜ NASIL YAPILIR?
Akustik bölmeler – Akustik bölmeler, ofisin ortam gürültüsünden geçici olarak kurtulma olanağı sunan herhangi bir belirli çalışana atanmamış yalıtılmış çalışma alanlarıdır. İnsanlar açık plan ofis tasarımlarının dezavantajlarına çözüm aradıkça, akustik bölmeler popülerlik kazanıyor.
Ses emici malzemeler – Malzemelerin yaratıcı kullanımı, tasarım yoluyla ofis akustiğini etkilemenin en etkili yollarından biridir, ancak giderek daha fazla iç mimar, gürültü seviyelerini bastırmak için yenilikçi yollar buluyor. Ses emici kumaş duvar armatürleri, çıtalı tavanlar ve yüksek arkalıklı mobilyalar gibi yankıyı azaltabilir.
Kalabalıklardan kaçının – Ofis tasarımınızın her alanında mekansal planlama çok önemlidir ve akustik de bir istisna değildir. Aynı alana çok fazla işçiyi sokmaktan kaçının. İdeal olarak, her yedi veya sekiz metrekare için yaklaşık bir çalışanınız olmalıdır.
İşyeri ses bariyerleri – Günümüzde açık plan ofisler, ekipleri ayırmak için genellikle masa kümeleri kullanır. Ofisinizde duyduğunuz gürültünün çoğu hemen çevrenizdeki insanlardan geldiğinden, iş istasyonları oluşturmak ve ses bariyerleri ses seviyesini sınırlamanın en etkili yollarından biridir.
İzole konferans odaları – Konferans odaları, konuşmaları yalıtmak ve genel çalışma alanından uzaklaştırmak için harika bir yoldur, ancak konferans odası duvarları bir toplantının gürültüsünü tamamen bastırmaz. Konferans odalarını en çok sessizliğe ihtiyaç duyan çalışanlardan en uzağa yerleştirerek izole edin ve ek ses bariyerleri veya ses maskeleme tasarım öğeleriyle ayırın.



Open chat