İSTANBUL MOBİLYA FUARI’NDA YÜZBİNLERİN SESİ FALES AKUSTİK ÇÖZÜMLER İLE “VERİMLİLİĞE” DÖNÜŞTÜ!

İSTANBUL MOBİLYA FUARI’NDA YÜZBİNLERİN SESİ FALES AKUSTİK ÇÖZÜMLER İLE “VERİMLİLİĞE” DÖNÜŞTÜ!

FALES, HACİM AKUSTİĞİ’NDE SON TEKNOLOJİ,
ÇEVRECİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TASARIMLARIYLA İMF’YE “SESSİZ”LİĞİN VERİMİNİ KATTI!
İç mekanlar için birinci sınıf “Akustik Performans” sağlayan Fales Akustik Çözümler’in hacim akustiği ürünlerinde son yıllarda en çok tercih edilen tasarımları olan “Akustika”, “Mesh”, “Mesh Buffle”, “Bumerang” ve “Soft Wave” ürünleri ile İstanbul Mobilya Fuarı’nda ekonominin sesini “Verimliliğe” dönüştürdü. Hacim Akustiği ürünleri fuarın en çok talep edilen çözümlerinin başında geliyor. Geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir olma özelliği ile Fales, sürdürülebilir bir dünya için çalışıyor.
Hiçbir inşaat çalışması gerektirmeden entegre edilebilme avantajı ile “hacim akustiği” alanında en son trendlerini yerli ve yabancı katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Fales Akustik Çözümler, Türkiye’nin en büyük fuarı olan İstanbul Mobilya Fuarı’nın ana merkezi İstanbul Fuar Merkezi’ndeki standında 80’i aşkın ülkeden alım heyetlerini ağırladı. 2022 yılında hacim akustiği çözümlerinde yerli, sürdürülebilir ve çevreci bir marka vizyonu ile her alana konfor ve vizyon katan Fales Akustik Çözümler, fuarın en çok aranan çözümleri ile katılımcıları buluşturdu.
Fales Akustik Çözümler Marka Yöneticisi Gülden Şenolan, “Yapılı çevredeki sesin incelenmesi, 21. yüzyılda daha fazla farkındalık ile ürünlere dönüştü. Bu farkındalık arttıkça ofisler, sınıflar, çalışma ve performans alanları gibi ortamlarda oda akustiğini son yıllarda büyük adımlar attı. Fales olarak hacim akustiğinin “yenilikçi” olan tasarım çözümlerini ülkemizde ve globalde yüzbinlerce alana yerleştirmekte ve “verimlilik, sürdürülebilirlik ve konforlu” sunmaktayız. Bir sesin hacmi, sesin ne kadar yüksek veya sessiz olduğu ile ilgilidir. Sesler havada yayılan titreşimlerdir. Çekiçle sertçe vurulan bir çivi güçlü bir titreşim yapacak, yani yüksek bir ses çıkaracaktır. Çekiçle hafifçe vurulan bir çivi zayıf bir titreşim oluşturacaktır, bu da “sessiz bir ses” çıkaracağı anlamına gelir. Ortam gürültüsü, işbirlikçi açık ofis’lerde gün içerisinde iş akışını engelleyebilecek düzeyde yüksek volümlü ve dalga dalga yayılan konuşma sesleri, üretim makinelerinin mekanik sesleri ya da bir fotokopi makinesinin günler süren ve zaman zaman da rahatsız edici olan baskı sesi… Gürültüyü oluşturan 100’lerce faktör sayabiliriz. Bu verimlilik azaltıcı faktörleri yüzde yüz geri dönüştürülebilir keçe’den ürettiğimiz, tasarım opsiyonları ile her alanın baş mimari alanı olabilecek düzeyde dikkat çekici olan sağlık açısından güvenli, kırmızı liste kimyasal bağlayıcılar içermeyen özelliği ile öne çıkan “Fales Akustik Çözümleri” ürünlerimiz ile sessiz sese ve akustik konfora dönüştürüyoruz. Günümüzde gürültüye yönelik çözümleriartık her mimari projelerin baş maddeleri oldu. “Sessiz sesleri” tesis etmek her zaman bir ofiste de, bir üretim merkezinde, bir hastanede ya da bir AVM’de de günümüz çağında ziyaretçi, çalışan ve kullanıcıların mutlak beklentisi oldu. Bu amaçla Fales Akustik Çözümler olarak tüm projelere 17’nin üzerinde tasarım seçeneği ile renk, tasarım, konfor, yenilik, çevreci bir alan ve yenilikçi bir bakış açısı katıyoruz” dedi.
İstanbul Mobilya Fuarı’na bu yıl da katılımın pandemiye rağmen oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Gülden Şenolan, “Fales Akustik Çözümler olarak markamıza olan ilgi beklentimizin çok üzerinde, bu da bizi mutlu etti. Projelerimizi yurtiçi ve yurtdışında son hız sürdürmekten dolayı gururlu olacağımız bir yıl için daha adımlarımızı attık. Üretim aşamasından mimari proje ve kurulum aşamasına kadar uzman ekibimiz ile Fales Akustik Çözümler olarak proje sahiplerini mutlaka Fales ile tanıştıktan sonra karar vermeleri için fuarımıza davet ediyoruz” diye konuştu.
Fales Akustik Çözümler’in “Mesh” ürünü kolay ve esnek montaj özelliği ile ve gerektiğinde perde olarak kullanılabilme opsiyonelliği ile pratik, verimli ve şık çözümleri tercih edenlerin ilgisini her zamanki gibi yoğun olarak çekiyor. Fales’in “Mesh” panel ürünü çalışma mekanlarında özellikle açık ofislerde yoğun gürültü kirliliğini önlemek üzere üretildi. Aynı zamanda bu tür mekanlara özgü seperasyon ihtiyacını da karşılayan Mesh, hareketli tasarımıyla da anlık akustik düzenleme ihtiyaçlarına doğal aydınlatmadan taviz vermeden yanıt veriyor. aşan ya da zorlu entegrasyon koşulları taşıyan yüzeyler için de çözümler sunuyor. U Baffle, 0.40 yutum katsayısı ile kullanıldığı alanlarda gürültüyü en aza indirirken aynı zamanda da dekorasyon konusunda da kullanıcılardan ve ziyaretçilerden her zaman tam not alıyor. Hem duvara hem de tavana konumlandırılabilen “Soft Wave” görsel hafiflik hissi ile mekanlara rahatlatıcı ve estetik bir hava katarken katmanlı yapısı ile de güçlü bir ses yutuculuğu sağlıyor.



Open chat