AÇIK İŞBİRLİKÇİ OFİSLERDE “DOĞRU AKUSTİK” MENTAL SAĞLIĞI OLUMLU ETKİLİYOR!

AÇIK İŞBİRLİKÇİ OFİSLERDE “DOĞRU AKUSTİK” MENTAL SAĞLIĞI OLUMLU ETKİLİYOR!

Gürültü kirliliği çevreye istenmeyen seslerin girmesiyle oluşur. Gürültü kirliliğinin potansiyel sağlık etkileri arasında artan stres seviyeleri, uyku bozukluğu veya işitme hasarı yer alır.
Çalışma şeklimiz sürekli gelişiyor ve tasarım, çalışanların etkili, hevesli ve mutlu olmalarını sağlamada kilit bir rol oynuyor. İşyeri tasarımının rolü, çalışan refahı, sürdürülebilirlik ve genel sağlık gibi daha yeni kavramları kucaklarken geleneksel işyeri verimliliğini dengeleyen insan merkezli bir yaklaşıma doğru ilerledi. Bu, “açık konseptli” ofisin yakın zamanda benimsenmesiyle en iyi şekilde gösterildi. Yakın zamana kadar açık konseptli bir ofis alanı fikri, geleneksel kapalı hücre alanlarını en pratik ve verimli tasarım konsepti olarak gören birçok işveren ve tesis yöneticisine saçma geliyordu. Bugüne kadar hızlı bir şekilde, açık konsept kat planının ofis peyzajlarının çoğunu ele geçirdiğini fark edeceksiniz.
Açık işbirlikçi ofis konsepti bugünün ofis tasarımlarında artık bir standart haline geldiğinde, ofislerin en büyük ihtiyacı hacim akustiğidir çünkü açık plan ofislerdeki akustik ortamın, özel-tek kişilik ofislere göre çok daha az tatmin edici seviyede olduğu vurgulanmaktadır. Çalışanların çalışma alanları ile ilgili memnuniyet düzeyleri iş baskısı ve mental sağlık yönünden incelendiğinde, çalışma ortamından daha memnun çalışanların daha iyi mental sağlık durumuna sahip oldukları ve çalışanlara sağlanan sosyal ortamın da mental sağlık durumuna da pozitif yönde katkı sağladığı araştırmalarla kanıtlanmıştır.
Fales Akustik Çözümler Marka Yöneticisi Gülden Şenolan “Uzmanlar, etkili akustik çözümler olmadan, birçok ofis ortamında günlük gürültünün olumsuz etkilerinin de önemli olabileceği konusunda uyarıyorlar. Bu olumsuz etkilerden kurtulmak için çözüm ise her biri görev ve alanları kullanan insanlar için ses bilinciyle tasarlanmış ortamlardır. Çalışma ortamlarının sadece görünüşe göre değil, aynı zamanda işitme başta olmak üzere tüm duyuları deneyimlemek için tasarlanması gerekir. Sesin bilinci, ortamı tasarlamak için yeni bir araçtır ve iyi akustik, tüm ortamları daha üretken hale getirebilir. İş yerlerindeki gürültüyü çözmek kolay değildir. Dört duvar ve bir kapı mutlaka iyi bir akustik sağlamaz, çünkü ses, su gibi, en küçük boşluktan geçebilir. Herhangi bir ortamda ses kapatılabilir, emilebilir veya maskelenebilir. Her yöntemin dikkatle tartılması gereken avantajları ve dezavantajları vardır, çünkü sesi kabul edilebilir tolerans seviyelerinde kontrol etmek bir “Hacim Akustiği” ile tasarım zorunluluğu tüm alanların genel etkinliği için önemli bir ölçü haline geldi. Fales Akustik Çözümler olarak biz açık ofislerde en büyük sorunun akustik problemi olduğunu görüp bu sorunları ortadan kaldırmak için keçe malzeme kullanarak akustik ürünler tasarlamaya ve üretmeye başladık. Akustik konusunun profesyonel olarak ele alınması gerekliliği artık kurumlar tarafından da kabul gördü. Kurumlar, kuruluşlar, hastaneler, AVM’ler ve sayısız sektörde ofisler ‘Hacim akustiği’ ürünleri ile tanışıyor” dedi.



Open chat